Veelgestelde vragen

Voor wie is deze website bedoeld?

Deze website is gemaakt voor mensen die andere mensen willen helpen hun huisdier terug te vinden. Op deze website kunt u zien of er in de buurt een huisdier vermist is. Misschien heeft u een dier in de buurt gezien die u nog niet kent en u wilt weten of deze verdwaald is. Of u loopt regelmatig door de buurt met uw hond en u vindt het een kleine moeite om te kijken of u het vermiste huisdier van uw buurtgenoot misschien ergens ziet.

Wat kan ik hier doen?

U kunt links op de pagina uw postcode invullen en dan ziet u welke dieren er in uw buurt vermist zijn. Deze website is geoptimaliseerd voor de smartphone en is dus ook makkelijk in het gebruik onderweg.

U kunt zich ook aanmelden voor de huisdierzoeker alert mail. U ontvangt dan een bericht als er in uw buurt een huisdier vermist is. Omdat u alleen meldingen krijgt over dieren bij u in de buurt hoeft u niet bang te zijn dat u een grote hoeveelheid mail ontvangt.

Kan ik hier mijn vermiste huisdier aanmelden?

Nee, deze website maakt gebruik van de gegevens van Stichting amivedi, als u uw huisdier kwijt bent kunt u deze daar aanmelden.

Waarom kan ik mijn vermiste huisdier hier niet aanmelden?

We denken niet dat het zin heeft als de informatie over vermiste huisdieren verspreid staat over allerlei verschillende websites. Dit verkleint de kans op succes. Amivedi heeft de grootste databank voor vermiste huisdieren dus het heeft het meeste zin om uw huisdier daar aan te melden. Neemt u daarnaast ook contact op met de dierenambulance, asiels en dierenartsen in de buurt.

Waarom staat mijn huisdier die ca een maand of langer vermist is niet meer op de website?

Helaas staan er inderdaad alleen recente vermissingen op de website (ca een maand). Op het moment is het niet mogelijk om dit te veranderen, het heeft te maken met de uitwisseling van de gegevens tussen ons en Amivedi. Het zit in de planning om hier een keer iets mee te doen, maar niet op korte termijn. Als het goed is, is er wel een alert uitgestuurd voor uw huisdier.